Ιδιωτικοί ερευνητές εξετάζουν τις πληροφορίες που θέλουν ένα κοριτσάκι, το οποίο είπε ότι ονομάζεται "Μάντι", να έχει θεαθεί στην Ολλανδία λίγες μόλις ημέρες μετά την εξαφάνιση της μικρής Μάντλιν Μακάν, στη διάρκεια οικογενειακών διακοπών, στην Πορτογαλία, το Μάιο του 2007.
Σημερινά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρουν ότι τον Ιούνιο του 2007 πορτογάλοι αξιωματούχοι ενημερώθηκαν για το περιστατικό, που σημειώθηκε στο Αμστερνταμ.
Έγινε όμως γνωστό στις αρχές της εβδομάδας με τη δημοσιοποίηση αρχείων της αστυνομίας, που μέχρι σήμερα ήταν απόρρητα.
Οι γονείς της Μάντλιν, Κέιτ και Τζέρι Μακάν, έχουν προσλάβει ιδιωτικούς ερευνητές για να εντοπίσουν το κορίτσι που θα ήταν σήμερα τεσσάρων ετών.
Σύμφωνα με τα έγγραφα της αστυνομίας, μια υπάλληλος καταστήματος, η Ανα Σταμ, 41 ετών, ανέφερε ότι μίλησε με ένα μικρό κορίτσι, ηλικίας τριών με τεσσάρων ετών, στο Αμστερνταμ, το οποίο της είπε ότι ονομάζεται Μάντι και σε ερώτηση σχετικά με τη μητέρα της, η μικρή της απάντησε : " Με πήραν από τις διακοπές μου".
Η εκπρόσωπος της οικογένειας Μακάν, Κλάρενς Μίτσελ, δήλωσε ότι είναι "τραγικό" μια τέτοια πληροφορία να δημοσιοποιείται τώρα.
Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα, που επικαλούνται κατάθεση μάρτυρα στην ολλανδική αστυνομία, το κορίτσι μπήκε στο κατάστημα της Σταμ στις αρχές Μαίου του 2007 μαζί με έναν άνδρα, μια γυναίκα και δυο άλλα παιδιά.
Ο άνδρας αυτός, ο οποίος "δεν έδειχνε καλός άνθρωπος", φαινόταν να μιλάει πορτογαλικά αλλά η γυναίκα μιλούσε αγγλικά και είπε στη Σταμ ότι (με τον άνδρα) είχαν ένα μικρό τσίρκο στη Γαλλία.
Η Σταμ βρισκόταν στο πίσω μέρος του καταστήματος όταν την πλησίασε το κοριτσάκι και τη ρώτησε στα αγγλικά "Μήπως ξέρεις που βρίσκεται η μαμά μου";
Εκείνη της απάντησε ότι η μητέρα της βρίσκεται λίγο παραπέρα, μέσα στο κατάστημα, και η μικρή είπε: "Δεν είναι η μαμά μου" και πρόσθεσε "Είναι μια ξένη, με πήρε από τη μαμά μου".
Η Σταμ είπε ότι το κορίτσι έμοιαζε "πάρα πολύ" με την Μάντλιν εκτός από το χρώμα των μαλλιών. Η αναφορά εστάλη στις πορτογαλικές αρχές στις 18 Ιουνίου του 2007, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι μέτρα ελήφθησαν, ανέφεραν τα βρετανικά ΜΜΕ.
news.gr